אכילה רגשית

אכילה רגשית

  • Slide title

    Write your caption here
    Button

מהי אכילה רגשית?


אכילה רגשית זהו מצב שבו אנו מכניסים לגופנו יותר מזון ממה שהוא צריך וזאת על מנת "להעלים" רגשות שליליים כמו כעס, תסכול, עצב, כאב וכו' שאנו לא רוצים להתמודד איתם.


המזונות שאנו בוחרים בהם הם לרוב מזונות עתירים בשומן וסוכר כי הם נותנים לנו תחושת אשליה רגעית של רוגע ושלווה אך זה בדיוק להפך. אנו מכניסים את גופנו לסוג של מערבולת רגשית ופיזית שקשה לנו לצאת ממנה וזאת גם מכיוון שמזונות אלו אחראים על השומן הביטני, גורמים לסכרת, יתר לחץ דם ועוד...

ישנם דרכים לטפל באכילה רגשית והם עי שינוי הרגלים ועי טיפול בוויסות רגשות.


אני מצרפת לכם שאלון שיעזור לכם לבדוק אם אתם סובלים מאכילה רגשית:

להורדת השאלון
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

מה זה CBT?


CBT - שינוי קוגניטיבי התנהגותי

בשנות ה-80-90 מוזגו השיטות ההתנהגותית והקוגניטיבית והתפתחה הגישה הקוגניטיבית התנהגותית ששמה דגש על הגברת מודעות לתהליכי חשיבה ובהשגת שינוי התנהגותי קוגניטיבי ורגשי.

בשנות ה-60-70 מטפלים מהגישה הביהייביוריסטית המבוססת על למידה והתניה ופחות בנסיון להבין את הסיבות לבעיה זיהו שתהליכים קוגניטיביים אחראים לשינויים התנהגותיים.

בשנות ה60 הפסיכיאטר אהרון בק  שהוכשר בצעירותו כפסיכואנליטיקאי מצא שהאסכולות הפרוידיאניות אינן מספקות ולכן פיתח שיטות טיפול יעילות ומובנות לפתרון הרגלי חשיבה מעוותים שכלל אינם מתייחסים ללא מודע. 

בשנות ה-50 הפסיכולוג אלברט אליס פיתח את שיטת הטיפול הרציונלי אמוטיבי שהשתייכה לזרם הקוגניטיבי. הבסיס לגישה היה להחליף רעיונות לא רציונליים ברעיונות מציאותיים יותר. (למשל: בכדי שאני אהיה בעל ערך מישהו צריך לאהוב אותי, אני צריך להיות בעל יכולת בכל התחומים.) ההנחה היא ששינוי קוגניטיבי ייצור שינויים רגשיים.

למה CBT?

זאת אחד הצורות הבודדות של פסיכותרפיה אשר נבחנה ונבחנת באופן מדעית ונמצאה כיעילה ביותר מ- 300 ניסוים קליניים בהפרעות שונות, לרבות ה"א (ב- 2012, זה נתון מלפני כחמש שנים).

הטיפול הקוגניטיבי,לרוב, מתמקד בהווה הינו מוגבל בזמן ונוטה ללמד פתרון בעיות באופן שיטתי.

בנוסף לכך המטופלים לומדים מיומנויות אשר מלוות אותם לכל חייהם.


תהליך מסודר עם שלבים ברורים בין יתר המיומנויות שהמטופל לומד נמצא: איתור וזיהוי עיוותי חשיבה הקשורים לעצמנו ולאחרים ומיומנויות התנהגותיות שונות.

  • Slide title

    Write your caption here
    Button

דמיון מודרך


הוויס דיאלוג היא שיטה שפותחה בשנות ה 70 עי זוג פסיכולוגים אמריקאים ד"ר האל סטון וד"ר סידרה סטון בהשראת האסכולה של קרל.

הגישה רואה את הנפש האנושית כמורכבת באופן טבעי מדמויות רבות שניתן לכנותן גם ׳חלקים׳, מובחנת משלה הכוללת רצונות, דחפים, צרכים, יכולות קולות׳, ׳דמויות-משנה׳ ועוד. לכל דמות אישיות משלהה וזווית ראייה משלה.

על פי גישה זו, כל הדמויות קיימות אצל כל בני אדם אולם אצל כל אדם וכן בתרבויות שונות, יבואו לידי ביטוי דמויות שונות בדרכים ובעוצמות שונות.

העבודה עם אנשים ב׳ווייס דיאלוג׳ מצטיינת בגישה לא פתולוגית לנפש האדם ובקבלה של כל הדמויות באשר הן. תהליך העבודה מאפשר לאדם להכיר את הדמויות ולקבל אותן מבלי להזדהות אתן ועם העמדות וחוויית החיים שלהן

Share by: